Joyroom JR-W100 Vezeték Nélküli QI töltő pad - sötétkék

Joyroom JR-W100 Vezeték Nélküli QI töltő pad - sötétkék

Vezeték nélküli töltővel nincs szükséged kábelre ahhoz, hogy feltöltsd a telefonod – egyszerűen csak helyezd a mobilt a töltőpadra, és élvezd a gyors töltési sebességet.


Mekkora távolságra rakhatjuk a telefont?

5 mm maximum. Azért, mert a távolsággal csökken a töltés hatékonysága. Minél messzebb van a töltőtől a telefon, annál több energiát pazarunk. Ez persze kompenzálható nagyobb tekercsekkel, de ez drágább töltőt eredményez. Ugyancsak lehet növelni az adó tekercsre küldött energiát, amihez drágább elektronika kell, és/vagy külön tápegység, mert már nem elegendő az USB.


Mekkora a hatékonysága a töltésnek?

A töltőnek van egy tápegysége. Ezt ráeresztjük az adó tekercsre, amiből csak egy bizonyos energia jut át a vevő tekercsre. Ez után ez az energia eljut a telefon töltőáramkörére. A lényegi különbség egy USB töltés és eközött a két tekercs közötti veszteség. USB töltésnél egy egy méteres kábelen mintegy 3% veszteség van, nyilvánvalóan a levegőben több. A Texas Instruments szerint különböző fizikai elrendezésekkel 0,7-0,2 úgynevezett „jósági tényezőt” lehet elérni, tehát a hatékonyság 30-80%-kal lesz alacsonyabb. Ez elsőre, de még másodikra is soknak tűnhet.


Kárt okoz a rádiófrekvencia?

A rendszer kb. 110-250 KHz frekvencián üzemel, ez ezerszer kevesebb mint amit pl. egy mikróban találunk. Ez a frekvencia a nem ionizáló frekvenciák közé tartozik. Ugyanígy, egy rendesen megépített töltő nem fog a GSM, 3G, WIFI, BT, televízió, rádió és egyéb rádiófrekvenciákat sem zavarni.


Mennyi a fogyasztása?

Tekintve, hogy egy telefon akkumulátor körülbelül 2500 mAh-s és 3,7 V-os, ez 3,7 Wh tárolt energiát jelent. Egy normál töltő ezt 5-10 Wh energia mellett tudja feltölteni, míg ez a töltő kb. 50W energiával. Ez még mindig azt jelenti, hogy kevesebb, mint 5 forintba kerül a töltés.


Gyári minőség, 12 hónap garanciával.


Tartozék: micro - USB kábel

Töltőfej nem tartozék
 

 

 

Garancia:
12
Szállítási idő:
2-5 munkanap
12 390 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Vélemények
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés